Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

26. 12. 2014.

Sportski izlet u Novom Sadu

Nedelja, 21. decembar, bila je veoma aktivna za nas koji smo tada posetili Novi Sad. Dok su neki naši vršnjaci još bili u svojim krevetima, mi smo radosno zakoračili u autobus i sa osmehom na licu krenuli na put.

Prvo mesto na koje smo otišli bila je velika dvorana Spensa unutar koje se nalazi ogromno klizalište. Na početku nam je bilo hladno, ali smo se brzo prepustili klizanju i zaboravili na hladnoću. Bio je tu i nastavnik klizanja koji nam je pokazao kako da uradimo venac. Većina nas je uspešno savladala razne druge klizačke pokrete koje su nam pokazale devojčice koje su ostale posle treninga klizanja. Jedna od njih kliza kao klizačice sa televizije.


Nakon toga smo imali priliku da budemo učesnici orijentiringa na Petrovaradinskoj tvrđavi. Podelili smo se u grupe, a u svakoj je bila po jedna nastavnica. Dobili smo mape Petrovaradinske tvrđave i krenuli da tražimo obeležene objekte i bonus zadatke. Trčkarali smo po tvrđavi i fotografisali razne zanimljivosti. Pronašli smo ulaz u katakombe, ljubavne poruke, heksagon, izbrojali 58 betonskih kugli, otkrili smo da tvrđava ima veliku praćku i da Čak Noris u gradiću radi šta mu se kaže. Bila je ovo prava avantura u kojoj smo svi uživali.

Na samom kraju izleta otišli smo do Biga i Meka, nezaobilaznog mesta svih ekskurzija u Beogradu i Novom Sadu.

Sara Zamurović, VI2 i Jovana Ivetić, VI4

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.