Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

7. 8. 2014.

Aktivan raspust

Preko 80 polaznika ovogodišnjeg sportskog kampa „Bumerang 2014“ su podeljeni u tri uzrasne grupe i učestvuju svakog dana u nekoliko redovnih aktivnosti kampa. Sve aktivnosti su usmerene na promociju zdravih stilova života, negovanje fer pleja i ravnopravnost. Prva jutarnja razgibavanja su vatrena latinoamerička zumba, poligon spretnosti i gimnastički poligon. Svakog dana se grupe menjaju na jednom od ova tri jutarnja dešavanja.

Svi učesnici kampa prolaze kroz radionice: „Sportski bumerang“, „Sport i zdrava ishrana“ i „Sportski bonton“. U prvoj radionici kamperi uče šta nam sve dobro vraća sport, ne samo na fizičkoj strani, već i na društvenoj i psihičkoj strani jedne ličnosti. U drugoj radionici ove godine akcenat je na zdravoj ishrani, na energetskim pićima i njihovoj (zlo)upotrebi. U trećoj radionici kamperi upoznaju pravila lepog ponašanja sa posebnim osvrtom na pravila lepog ponašanja učesnika u sportu (sportisti, treneri, sudije, nastavnici) i učesnika oko sporta (roditelji, publika).

Treća redovna aktivnost ove godine je učenje 80 pojmova vezanih za sport na šest stranih jezika: italijanskom, engleskom, rumunskom, nemačkom, mađarskom i norveškom.

Svakog dana tokom sportskog kampa postoji i jedna posebna aktivnost. Tako je u sredu to bio turnir u stonom tenisu gde je 20 prijavljenih kampera odmeravalo snage u tom sportu. Sudije su bile učesnici našega kampa koji treniraju ovaj sport.

Posebno interesantan deo je nagradno izvlačenje. Srećni dobitnici (devojčica i dečak) imaju priliku da idu na palačinke u picerije „Kufinjica“ i „Siesta“, i na sokić u „Gosip caffe“.

Na završetku druženja se igra jadžent ili odbojka što svim kamperima dođe kao šlag na tortu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.