Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

28. 5. 2015.

Đak reporter

U okviru projekta „Đak reporter" Saveza za školski sport Srbije 26. i 27. maja u Brzeću na Kopaoniku održan je seminar za novinarske sekcije šest osnovnih škola učesnica projekta, među kojima je i naša škola.

Tokom dva dana, đaci reporteri su imali zadatak da izveštavaju sa svih aktuelnih utakmica državnog prvenstva, ali i prisustvuju usavršavanjima u oblasti novinarstva. Od Katarine Sinđelić, novinarke Sportnetwork-a, i Miroslava Jeremića, kamermana iste mreže, đaci reporteri su saznali nešto više o televiziji, pisanom i agencijskom novinarstvu, o sportskom izveštavanju uopšte, dok im je Milan Rašić, fotoreporter i urednik fotografije u listu „Sportski žurnal", pričao o sportskoj fotografiji i fotoreportažama i podelio nekoliko korisnih saveta kada je u pitanju fotografija.


Baš kao i sportisti osnovnih i srednjih škola, i đaci reporteri su se takmičili, pa su na svečanom zatvaranju proglašeni pobednici u kategorijama za najbolji intervju, reportažu, izveštaj, novinara i TV lice Koka-Kola kupa. Naša mlada novinarka Milica Sandić dobila je tom prilikom pehar Saveza za školski sport za najbolji intervju.


Cilj projekta „Đak reporter" je da se učenici osnovnih škola, članovi novinarskih sekcija, uključe u sistem školskog sporta tako što će izveštavati sa sportskih dešavanja u školi i gradu, ali i afirmacija školskih novinarskih sekcija.

Dragana Videnov, profesor engleskog jezika

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.