Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

20. 5. 2015.

Kup Kikinda 2015.

Kao i svakog maja, tako se i ove godine održao orijentacioni kros ili orijentiring u organizaciji Planinarskog društva „Kinđa”. Takmičile su se ekipe od po dva ili tri člana, svaka u svojoj kategoriji. Zadatak takmičara bio je da u okolini Sportskog centra „Jezero”, blizu gumenih terena, što pre pronađu tačke ucrtane na karti. 

Taj 16. maj bio je sunčan, a takmičari nasmejani i dobro raspoloženi. Mnogo ekipa se odazvalo, pa je i konkurencija bila jaka. Upamtili smo samo neka imena ekipa, to su bila ona najzanimljivija: Gaučosi, Narcisi, Orlovi, Dučićevi zmajevi, Bezimene, Zvezdice, Klošari, Partizanke, Komšije, Guliver, Hemijske… Prijavljivanje ekipa trajalo je od 9.30 do 10 sati, kada je i počelo takmičenje. Da bismo svi bili ravnopravni, razlika je bila nekoliko minuta od polaska jedne grupe ekipa do polaska druge grupe. Svi smo nestrpljivo čekali da prozovu baš nas, daju nam mapu i označe start. 

Trčali smo najbrže što smo mogli, orijentišući se na terenu pomoću mape, a sunce je pržilo. Prizme su bile raspoređene svuda naokolo i dobro sakrivene, pa ih je bilo teže naći. Uspeli smo zahvaljujući mapi. Kada smo sve označili, vratili smo se na start, predali mapu i čekali ostale ekipe i proglašenje pobednika.  

Organizatori su bili veoma fini i obezbedili su nam vodu i hranu. Ipak, najviše gužve stvorilo se kod kokičara koji je u jednom trenutku ostao bez kokica. 

Svi smo uživali. Bili smo u prirodi, družili se, muzika je svirala, bilo je onih koji su igrali odbojku. 

Trebalo je imati strpljenja i sačekati proglašenje pobednika oko 13 časova. Ređale su se ekipe po razredima, prvo peti, pa šesti, pa sedmi i na kraju osmi. Bilo je razočaranih, jer nisu osvojili medalje, ali su ipak brojniji bili oni koji su u orijentiringu pronašli način da lepo provedu subotnje prepodne, družeći se u prirodi. 

Pomenimo još i to da je naša škola, kao i ranije, bila najbrojnija, pa je i većina medalja i diploma završila kod naših ekipa. 

Milica Marković VII3, Andrea Ružić VII4 i Ninoslava Marinkov VII1

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.