Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

16. 8. 2013.

Sportovi ne grade karakter - oni ga otkrivaju

Poslednjeg dana letnjeg kampa „Sportski bumerang 2013“ učenici i njihovi nastavnici proveli su u opuštenoj atmosferi rezimirajući šta je sve urađeno. U toku dve nedelje učenici su obišli preko trideset sportskih klubova i upoznali trenere i aktivne sportiste koje nemaju priliku da upoznaju kroz redovnu nastavu, naučili su sve o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života, benefitu koje sport donosi i negovali fer plej.

Kuriozitet kampa bili su počasni gosti u igri „Zagonetne ličnosti“: Zoran Golušin - plivački sudija, Živojin Maksić – trener ženske rukometne reprezentacije i Simo Kecman – paraolimpijski prvak u streljaštvu. Učenici su imali zadatak da pogode kojim sportovima su se oni bavili, nakon čega su sportisti ukratko ispričali o svojim uspesima i dali dragocene savete za uspešno bavljenje sportom.

Nakon igre, kamperi su zajedno sa instruktorom plesne škole Branislavom Savinom, naučili prve korake modernih plesova Samba i Rock and Roll i odigrali oproštajni Kva – kva ples. Na kraju je priređen koktel za sve učesnike kampa i goste. Direktor škole Vitomir Radak zahvalio se svima na uspešno realizovanom kampu, a nastavnica fizičkog vaspitanja Svetlana Mirčić Vukobrat, autor ovog projekta, poručila je učenicima da izaberu sport kojim će se baviti jer je to dobra investicija u životu. Istu poruku šalje dečji pesnik Saša Božović u pesmi „Bavite se sportom“:

Bavite se sportom, ne može da škodi,
sportisti su bili i biće u modi.

Kondicije puni, uvek vedri, zdravi.
Svako dete treba sportom da se bavi.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.