Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

6. 8. 2013.

Sportski bumerang 2013.

Po prvi put ove godine u našoj školi se održava letnji kamp pod nazivom „Sportski bumerang 2013“ za 60 učenika od trećeg do osmog razreda i traje od 5. do 16. avgusta 2013. Projekat je usmeren na realizaciju sportskih aktivnosti i fizičkog vežbanja koji nisu dostupni kroz redovnu nastavu, negovanje fer pleja, promociju zdravih stilova života kroz sadržaje radionica.

Svakog dana kampa sprovodi se jutarnja gimnastika. Učenici su podeljeni u grupe i vežbaju sa različitim rekvizitima i u različitim prostorima škole. Sa učenicima su se razgibavali sportisti iz različitih sportskih klubova: Tanja Sili - Karate klub „Feniks“, Vesna Mesaroš - trener step aerobika i nastavnik Đorđe Atlagić. Nakon toga su sledile radionice: „Rado igram“, „Sport je zdravlje“, „Sportski bon-ton“ i „Sportski bumerang“. Među aktivnostima koje se odvijaju svakodnevno spada i prezentacija sportskih klubova, dolazak trenera i sportista iz sportskih klubova, kao i odlazak učenika na treninge.

Prvog dana gosti su bili predstavnici muškog odbojkaškog kluba. Trener Mile Radosavčev objasnio je učenicima osnovna pravila u odbojci, a zatim su svi imali priliku da osete kako bi bilo trenirati ovaj interesantan sport.

Cilj projekta je da se omogući učenicima da osveste dobrobiti koje sport pruža i da uvide značaj sporta za zdravlje. Učenicima koji se ne bave sportom treba omogućiti da upoznaju sportske klubove u našoj opštini kako bi odabrali sport kojim bi se bavili.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.