Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

9. 8. 2013.

Vodeni sportovi i stoni tenis

Polaznici letnjeg kampa „Sportski bumerang 2013“ danas su imali zadovoljstvo da uživaju na bazenima sportskog centra „Jezero“. Podeljeni u tri grupe, upoznali su vodene sportove.

Prvo su ih dočekali treneri plivača, Marica Stražmešter i Miroslav Udicki. Oni su objasnili šta je sve potrebno uraditi kako bi se postao dobar i uspešan plivač. Vaterpolisti su demonstrirali trening, a trener Toma Blaće je kampere uveo u tajne ovog interesantnog sporta.

Nakon toga su im ronioci, Tamara i Nenad Tomin, pokazali kompletnu opremu za ronjenje i objasnili tehniku disanja. Dobrovoljci su imali priliku da probaju da rone u ronilačkoj opremi.

Posle upoznavanja vodenih sportova, kamperi su uživali u kupanju i sunčanju na otvorenim bazenima. Na kraju ovog dana kamperi su gostovali na Međunarodnom stonoteniserskom kampu koji se održava svake godine u našem gradu. Trener stonotenisera, Vladimir Toševski, prvo je kroz priču približio ovaj sport, a zatim su učenici sa nastavnicima probali kako izgleda igrati sa profesionalcima, stonoteniserima iz Srbije i Španije.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.