Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

20. 5. 2016.

Dominacija Titeljanki

Sportska hala u Vranju okupila je 13. maja veliki broj zaljubljenika u košarku. Takmičile su se ekipe tri škole u ženskoj disciplini: jedna iz Titela, jedna iz Leskovca i jedna iz Čelareva.


Ekipa iz Titela ubedljivo je bila najbolja, dominirala je parketom. Igračice su bile najviše, sarađivale su međusobno, i jednostavno, bile su srećne što su igrale, dodavale su se, i samim tim su postizale poene. Razlika u poenima između njih i protivničke ekipe iz Leskovca bila je sramna. Jeste da su Leskovčanke bile niže i sitnije, ali samo dve od pet njih su se trudile da istraju i da pobede.

Ekipa iz Čelareva, po meni, je trebalo da zauzme drugo mesto, što i jeste. One jesu bile mlađe, sitnije i slabije, ali su radile timski i polako ali sigurno postizale poene.

Ekipa iz Leskovca, činilo mi se, bila je veoma opuštena i nije marila za pobedu, ali pojedine igračice su pokušavale da dođu do pobede.

Sve ekipe su imale navijače, a ekipa iz Titela najmanje, ali ipak je postigla odlično prvo mesto na Školskoj olimpijadi.

Imao sam priliku da intervjuišem kapitena i trenera pobedničke ekipe.

Kakav je osećaj biti trener pobedničke ekipe?
- Veoma lep. Poželela bih svakom nastavniku tako nešto.
Koliko dugo ste se pripremali za ovo takmičenje?
- Devojke treniraju košarku već par godina, od 4. razreda, a sad su 7-8. razred... Veoma naporan rad i trud se na kraju isplatio.

Aleksandar Selimović, VI2

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.