Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

17. 5. 2016.

Srce na rukometnom terenu

Petog dana održavanja Školskih olimpijskih igara u Vranju odigravala su se takmičenja u grupnim sportovima.

Sportska hala u Vranju ugostila je 13. maja osnovce rukometaše. Takmičile su se ekipe iz Leskovca, Temerina, Velike Plane, Aranđelovca, Crvenke i Vranja.

Uprkos kišovitom vremenu, vranjanska dvorana polako je počela da se puni oko devet časova. Nakon međusobnog nadigravanja, najuspešnije su bile ekipe osnovnih škola „Sveti Sava” iz Velike Plane, „Branko Radičević” iz Vranja i „Petar Kočić” iz Temerina.

Prvo su snage odmerili rukometaši iz Vranja i Velike Plane. Uz veliku podršku domaće publike, koja je glasno bodrila svoje igrače, susret je završen rezultatom 23:13, čak 10 poena razlike.

Utakmica između ekipa iz Velike Plane i Temerina meni nije bila baš interesantna, pošto je protekla u pozorišnoj atmosferi. Završni rezultat bio je 19:8 u korist ekipe iz Temerina.

Posle ove utakmice je usledilo veliko finale. Gledalaca je bilo sve više, jer su se za prvo mesto borili ekipa domaćina i rukometaši iz Temerina. Na početku utakmice povela je ekipa iz Temerina, ali su Vranjanci uz pomoć temperamentne publike uporno pokušavali da preokrenu rezultat. Prvo poluvreme se završilo u korist gostiju rezultatom 9:5. Po povratku sa pauze, utakmica je bila napetija i uzbudljivija. Vranjanci su se trudili da stignu rezultatsku prednost gostiju, ali se ekipa iz Temerina dobro držala i nije odolela iskušenju uzavrele atmosfere. Pobedili su rezultatom 17:9. Vranjanci su ostavili srce na terenu. Bili su razočarani i ljuti na kraju utakmice, kao i njihova publika. Gol razlika bila je čak 8 poena u korist OŠ „Petar Kočić” iz Temerina.

Završni plasman ekipa u takmičenju u rukometu je sledeći:
1. mesto i zlatna medalja Školskih olimpijskih igara u Vranju - OŠ „Petar Kočić” iz Temerina
2. mesto i srebrna medalja - OŠ „Branko Radičević” iz Vranja
3. mesto i bronzana medalja - OŠ „Sveti Sava” iz Velike Plane
Ivana Plemić, V2

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.