Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

21. 5. 2016.

Uspomena iz Vranja

Olimpijada u Vranju je prošla bolje nego od očekivanog po pitanju streljaštva.

U četvrtak, 12. maja, kikindski strelci su krenuli na put. Istog dana su pucali srednjoškolci. Iako su bili umorni od sedmočasovnog puta, otpucali su veoma dobro.

U ženskoj konkurenciji, Neda Sarić, kao pojedinka je otpucala osrednji rezultat od 242 kruga i zauzela 36. mesto. U muškoj konkurenciji takmičila se ekipa Tehničke škole koju su činili Mario Volaš, Ferenc Vitez i Laslo Semeredi. Kao ekipa, zauzeli su 4. mesto. Mario je upucao 264 kruga i zauzeo 14. mesto, Laslo 256 krugova i zauzeo 22. mesto, Ferenc 253 kruga i zauzeo 28. mesto. Sve četvoro srednjoškolaca pucali su u očajnim uslovima, bez osvetljenja reflektora i sa slabim svetlom kod meta. Na svaki minut se i to slabo svetlo gasilo tako da se partija veoma odužila.

Sutradan, posle noći prespavane u kasarni, pucali su osnovci. Martin Martonoši se takmičio za OŠ„Đura Jakšić”. Ekipu OŠ„Sveti Sava” smo činili Dimitrije Stefanović, Mihajlo Bugarski i ja, Vuk Šerbula. OŠ „Žarko Zrenjanin” je predstavljala Lidija Renji. Ja sam otpucao 173 krugova i zauzeo 14. mesto, Dimitrije 169 krugova i zauzeo 19. mesto, dok je Mihajlo otpucao 156 krugova i zauzeo 43. mesto. OŠ „Sveti Sava” je ekipno zauzela 8. mesto. Lidija je otpucala 171 krug i zauzela 15. mesto, a Martin 167 krugova i zauzeo 23. mesto.

Boravak u Vranju će svima ostati u sećanju pre svega po druženju. Bar na kratko smo imali prilike da doživimo vojnički život. Ogromne spavaone, buđenje uz trubicu, vojnički pasulj...

Vuk Šerbula, VI1

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.