Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

19. 1. 2011.

Škola skijanja 2011.

Već po tradiciji, učenici VI razreda naše škole ove zime su pohađali školu skijanja na Zlatiboru. Ove godine pridružili su im se i đaci VII razreda. Sa nama su u „Sunčanom bregu“ uživali i naši vršnjaci iz škola „Feješ Klara“, „Ivo Lola Ribar“ iz Novih Kozaraca, „Petar Kočić“ iz Nakova i „Bratstvo-jedinstvo“ iz Banatske Topole. 

Na put smo krenuli 25. decembra, a vratili se 1. januara. Kada smo stigli, dočekalo nas je pravo prolećno vreme, pa smo se zabrinuli kako ćemo se skijati i sankati. Međutim, u toku noći, kao nekom čarolijom, napadao je sneg i naše brige su nestale.

Bili smo podeljeni u grupe i naša obuka je uskoro mogla da počne. Dok su jedni pravili prve korake na skijama, drugi su se šetali i uživali u prirodi. Tako smo posetili spomenik na Glavudži, meteorološku stanicu i ranč „Zova“, gde smo mogli da jašimo konje i vozimo se u saonicama. Svakodnevno smo šetali do pijace, gde je svako kupio nešto zanimljivo da ponese kući.

Svako veče bile su organizovane zanimljive aktivnosti: pokaži šta znaš, naj friz, maskenbal, karaoke, muzički kviz... Zatim bi usledile žurke, na kojima smo igrali, pevali i zabavljali se. Najluđi provod nam je ipak bio poslednje večeri. Pred ponoć smo išli na trg, gde smo uz trubače i vatromet jedni drugima poželeli sve najlepše u Novoj godini.

Skijanje je bilo lepo iskustvo, ali ćemo Zlatibor sigurno najviše pamtiti po novim poznanstvima i simpatijama.


Mirjana Ivanković i Aleksandra Terzić, VII3

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.