Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

27.03.2012.

EkOlimpijske igre

Dana 21. marta naša škola imala je čast da ugosti jednog od najvećih srpskih sportista, Vladu Divca. Naime, ovaj čuveni košarkaš je posetio OŠ „Sveti Sava“ u sklopu projekta Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivom „EkOlimpijske igre“ koji se bavi promocjom olimpijskih vrednosti i ima za cilj edukaciju dece i širenje svesti o olimpijskim igrama, olimpijskom timu i njihovoj maskoti Srećku. Naša škola je odabrana među stotinama drugih da bude domaćin predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije.

Projekat su činile tri tematske celine. „Olimpijski čas“ održan je u fiskulturnoj Sali. On je realizovan u saradnji sa organizacijom „Generation for Peace“. Učestvovalo je više od 120 dečaka i devojčica uzrasta od III do VI razreda. Promovisane su olimpijske vrednosti i bavljenje sportom.

U trpezariji škole održana je „Olimpijska tribina“ na kojoj se govorilo o mnogim olimpijskim sportovima. Sem počasnog gosta Vlade Divca, sa đacima je razgovarala i naša učiteljica Radmila Berar, koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. i sa rukometnom reprezentacijom osvojila tada bronzanu medalju. Cilj tribine je bio da deca nauče nešto od svojih uzora i da se upoznaju s pravim vrednostima.

Čas „Olimpijskog engleskog“ je održan za više grupa naših đaka VII i VIII razreda. Predstavnici iz „British Council“ učili su decu engleskim terminima vezanim za sport, olimpizam i Olimpijske igre.

Vlade Divac je obišao sve radionice, svima se obratio i imao vremena za mnoga pitanja dece i fotografisanje. Đaci koji su učestvovali u „Olimpijskom času“ dobili su improvizovane medalje s logom Vojvođanske banke, koja ja sponzor čitave akcije, i kalendare s potpisom Divca. Proslavljeni sportista je obećao da će poslati svoj autogram svim učenicima OŠ „Sveti Sava“.

Srećni smo i ponosni na sve što se ovog dana desilo u našoj školi.


Jovana Knežević, nastavnica srpskog jezika


Vlade Divac u našoj školi


Sreda, 21. mart, bila je poseban dan za našu školu. U posetu nam je došao Vlade Divac, slavno ime u svetu sporta, veliki košarkaš, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. 

Svi smo bili uzbuđeni i željno smo iščekivali njegov dolazak. Dok nas je njegov saradnik i prijatelj zabavljao, iz publike se začulo: „Eno ga!“ U tom trenutku svi smo pogledali ka vratima i sa divljenjem gledali jednog od najvećih srpskih sportista svih vremena, Vladu Divca, kako ulazi u trpezariju naše škole. Dok je ulazio, kao u košarkaškim danima, pozdravljao se sa publikom kao nekada sa svojim saigračima. Nakon ogromnog aplauza koji je dobio, pričao nam je o svojim počecima bavljenjem sportom i poručio da je sport veoma važan, ali da ne smemo zapostaviti školu i zdravlje. Iskoristili smo priliku da mu postavimo nekoliko pitanja. 

Nakon ovog druženja, otišli smo na radionicu o Olimpijskim igrama, na engleskom jeziku, jeziku grada domaćina ovogodišnjih Olimpijskih igara. Saznali smo nešto više o Olimpijskim igrama, čuli neke zanimljivosti, zabavili se, a neki su osvojili i nagrade. I ovde nas je posetio Vlade, te smo, još uvek u neverici, ovaj trenutak trajno zabeležili fotografijama sa njim. 

Meni je najveća nagrada bila upravo prilika da porazgovaram sa svojim idolom i da se fotografišem sa njim. Ovaj dan nikad neću zaboraviti.Aleksa Konstantinov, VIII2

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.