Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

3. 9. 2012.

Igre bez granica


Na početku školske godine u dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i Ekonomske škole, volonteri su za mlade opštine Kikinda organizovali „Igre bez granica“.

Takmičili su se đaci petog razreda iz tri osnovne škole: „Sveti Sava“, „Žarko Zrenjanin“ i „Vuk Karadžić“.

Koordinatorka nam je objasnila kako da se podelimo u šest grupa. U svakoj grupi bilo je po pet takmičara. Među sobom smo se dogovarali kako da damo ime timu. Naš tim zvao se „Teletabisi“, a tu su bili još i „Indijanci“, „Varvari“, „Čobani“, „Muve“ i „Green Team“.

Bilo je osam neobičnih disciplina, koje su osmislili volonteri: mumija, trka sa jajem u kašičici, aviončići, ljudski čvor, trka u džakovima, povuci - potegni, trka „nogu uz nogu“ i presipanje iz šupljeg u prazno. Svaka pobeda u igri nosila je jedan bod pobedničkom timu. 

Volonteri su pažljivo pratili tok takmičenja.

Suština ovog projekta – takmičenja bila je da se mi, mladi ovog grada, motivišemo da se bavimo sportom, da se družimo, upoznajemo i radimo timski.

Velika mi je čast što sam bila među petnaestoro izabranih učenika iz naše škole koji su 11. septembra učestvovali u „Igrama bez granica“ koje je organizovala „Kikindska inicijativa mladih“.


Marta Katai, V3

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.