Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

9. 10. 2015.

NTC učionica

Učenici naše škole nastavljaju sa svojim aktivnostima u okviru programa „NTC učionica”. Ovaj način rada bazira se na grupnom radu i individualnom pristupu svakom učeniku, pri čemu je fizička i mentalna aktivnost u potpunosti primerena ovom uzrastu, a po prvi put je primenjen prošle školske godine. Nastavu izvodi 14 trenera volontera koji sprovode ovaj jedinstveni program lokalne samouprave u Kikindi.

„NTC učionica” je segment programa „NTC sistema učenja” koji je više godina akreditovan program od strane Ministarstva prosvete i Saveza učitelja Srbije. Većina našeg nastavnog osoblja, kao i stručnog osoblja iz škole, uspešno je završilo seminar „NTC sistem učenja” dr Ranka Rajovića tako da motoričke aktivnosti koje se sprovode predstavljaju odgovarajući programski uvod u sistem učenja koji se primenjuje u našoj školi.

Kao i prošle godine, ovaj program sportskog vežbanja je besplatan i nastavlja svoj rad sa košarkaškom i teniskom učionicom, a u iščekivanju smo da nam se krajem oktobra meseca priključi i odbojkaška učionica. Treninzi „NTC učionice” se odvijaju u stalnim dvočas terminima dva puta nedeljno i potpuno besplatno ih pohađaju svi učenici prvog i drugog razreda. 

Gordana Rackov, učiteljica

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.