Blog je pokrenut radi promocije fizičke aktivnosti i zdravih stilova života ne samo đaka i roditelja OŠ "Sveti Sava" Kikinda nego i šire javnosti.

18. 11. 2015.

Sportski susreti dece u Pragu

Početak novembra ove školske godine bio je poseban - išli smo u Prag i učestvovali na Sportskim susretima dece.Organizator ovog, sedmog po redu, susreta je Školski sportski savez Češke.Zajedno sa grupom đaka naše škole na turnirima od 7. do 11. novembra učestvovali su i đaci jedne novosadske škole, ali i tri kikindske. Pored učenika naše škole, iz Kikinde su putovali i drugari iz škola „Žarko Zrenjanin” i „Vuk Karadžić”. 

Bili smo smešteni u hotelu „Top Hotel”. Prevelik je i prelep.

Prvog dana smo išli u obilazak grada. Prošetali smo centrom grada, videli Karlov most,divili se lepim građevinama i vozili se podzemnom železnicom. 

Drugog dana smo posetili akvarijum „Morski svet”, gde je na svakom koraku izgledalo kao da smo zaista na dnu mora. Taj utisak je bio dopunjen zvucimamorskih dubina koji se čuju u celom akvarijumu. Videli smo raznobojne ribe, korale, ajkule, kornjače i druge stanovnike mora.Potom smo otišli u tržni centar „Hodov”.

Trećeg dana smo bodrili naše takmičare. Odlično su prošli. Dečaci su se takmičili u košarci. Učestvovalo je šest ekipa i osvojili su srebrnu medalju. Odbojkaška ekipa devojčica zauzela je peto mesto.

Četvrtog dana je trebalo da idemo u Narodnu biblioteku, jednu od najlepših na svetu, ali je bila velika gužva na putu, pa smo produžili za Kikindu. 

Atmosfera u autobusu je bila vesela. Pevali smo i igrali se. Malo nam je bilodosadno na granici, jer smo dugo čekali da pređemo.

Za mene su put u Prag i druženje sa svim učenicima na Susretima bili nezaboravni.

Jovana Ivetić, VII4

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.